petak, 16. avgust 2019.

„Zemun Fest” od 17. do 23. avgusta na Velikom i Magistarskom trgu

Jubilarno peto izdanje „Zemun Festa” biće održano od 17. do 23. avgusta na Velikom i Magistratskom trgu, uz slobodan ulaz, saopštili su danas iz Opštine Zemun. 

Centralni događaj festivala biće bioskop na otvorenom, zatim teatar na otvorenom, koncerti grupa „Galija” i „Vampiri”, kao i igranka u stilu šezdesetih godina prošlog veka. 

Tokom trajanja festivala, na dve scene biće prikazano deset filmova svetske i domaće kinematografije. Na Velikom trgu biće organizovan „Mini-noćni market” u okviru koga će se predstaviti autentične zanatlije sa unikatnim proizvodima. Takođe, posetioci će moći da obiđu izložbe slika, kao i posebnu dečju zonu, u okviru koje će biti priređene predstave, radionice mozaika, strit-arta i grafita.  

Organizatori festivala su udruženja „Klub mladih Zemuna”, „Zemun Fest” i „Alef 2018”. Festival su podržali Gradska opština Zemun, JKP „Gradske pijace”, Kancelarija za mlade Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo omladine i sporta, navodi se u saopštenju.